Op zondagavond 12 maart om 20.00 uur zal er in de Baptistengemeente aan de Vrieseweg een discussieavond zijn over het onderwerp: Jezus in de politiek. Een aantal raadsleden uit de plaatselijke politiek zal aan de discussieavond meedoen.

Aanleiding voor de discussieavond zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Er doen dit jaar maar liefst 28 partijen mee. Iedere politieke partij wil verandering brengen in Nederland en het verschil maken. In allerlei verkiezingscampagnes doen de 28 partijen hun uiterste best om  duidelijk te maken wat deze veranderingen moeten zijn. Iedere partij wil zo veel mogelijk mensen overtuigen, in de hoop dat ze op 15 maart op hun partij gaan stemmen.

Keuze genoeg in politieke partijen, maar wat te stemmen? Veel mensen weten nog niet wat ze 15 maart gaan stemmen. Welke partij past het beste bij je eigen overtuigingen? Zelfs tot in het stemhokje wordt er getwijfeld.

Ook onder christenen is deze twijfel soms aanwezig. Er zijn diverse christelijke politieke partijen. Waar staan ze voor? Wat is het verschil tussen deze partijen? Waar komen deze verschillen vandaan? Moet je als christen eigenlijk op een christelijke partij stemmen? Had Jezus zelf een mening over politiek?

Om antwoorden te krijgen op deze en andere vragen heeft de Baptistengemeente Dordrecht een thema-avond georganiseerd met als thema: ‘Jezus in de politiek’. Verschillende sprekers uit de Dordtse politiek zullen het woord voeren. Zij zullen met elkaar en met de zaal in gesprek gaan. De raadsleden spreken op persoonlijke titel, zij zullen vrijuit spreken over hun eigen motivatie en inspiratie. Voor vragen is uiteraard volop plaats. De sprekers zijn Rik van der Linden, Inge Mous, David Schalken en Joost Veldman.