Vier acts en een huisband: avondvullend entertainment dat je niet snel zult vergeten! Iedereen kent de Top 2000: elke winter barst er een strijd los tussen de beste nummers ooit gemaakt. De Top 2000 is een lijst songs die voor iedereen iets anders betekent. De diversiteit van de lijst laat ook zien hoe verschillend we allemaal zijn. Dat viert Bibelot samen met vijf Dordtse kerken. Samen presenteren zij een indrukwekkende Dordtse line-up tijdens het Top 2000 Event!

Zie ook de website van Bibelot.

De Top 2000 Event huisband
Dit jaar bestaat de huisband uit Donna Post (zang), Robert-Jan Korteland (zang), Jasper Alblas (zang), Ronald van der Schelde (toetsen), Jirre Stoutjesdijk (gitaar), Thijs Mijnster (drums) en Martijn Alblas (bas).

Line up
– PollyAnna ft. Bottles Of Love
– Elten Kiene
– Cashflow3
– KC & the RANDY BAND

Achtergrond

Na enkele geslaagde edities van de Top-2000-dienst in Dordtse kerken is voor 2017 een bijzondere samenwerking gevonden. Op zaterdag 30 december vindt het Top-2000-event plaats bij Poppodium Bibelot. Bibelot, dat op 7 december zijn 50e verjaardag viert, staat open voor samenwerking en biedt gastvrijheid. De bij het event betrokken kerken herkennen hierin een kans om een groter en meer divers publiek te bereiken, aan het einde van het jaar.

De bands die meewerken kiezen nummers uit de Top 2000 en lichten die keuze kort toe. Het thema voor deze avond is de vraag ‘Hoe ga jij het verschil maken in 2018?’. We willen door middel van korte interviews met de bands en met meer of minder bekende Dordtenaren aan deze inhoudelijke vraag invulling geven.

Het doel van dit event is niet het expliciet delen van een boodschap, maar het geven van een signaal dat aan het denken zet. Een signaal naar het in popmuziek geïnteresseerde deel van de Dordtse samenleving dat kerken ruimte geven aan en verbinding zoeken met inhoud. Ook de inhoudelijke kant van popmuziek. Hoopvolle levensbeschouwing kent verschillende gedaantes en kerken zijn daarin geïnteresseerd.