Kerstboodschappen, kerstdiners, kerstrecepten…in de maand december kun je als je mee wilt doen met alle kerst-trends, uren ronddolen in de supermarkt. En dan is het vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we met de kerstdagen? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een stuk vlees of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. De supermarkt wordt meer en meer de plek waar je gedrag beïnvloed wordt door wat je weet en hoe je denkt over ‘goed’ en ‘kwaad’. En hebben de kerstboodschappen en de kerstboodschap dan iets met elkaar te maken?

In de dienst van 16 december (in samenwerking met Alfred Stomp, van “God in de supermarkt”) verkennen we de keuzes die we maken op een actieve, sociale en humoristische manier. We gaan een serieuze maar niet te zware dialoog aan. En natuurlijk zingen we, lezen we bijbel en bidden we! Van harte welkom!